Recepty v ČJ
Ingredience:
230 g moučkového cukru
65 g tuku (Hery)
100 g medu
4 celá vejce
600 g hladké mouky
2 lžičky jedlé sody
2 pol. lžíce kakaa
1,5 pol.lžíce perníkového koření
Poleva:
160 g moučkového cukru
1 bílek
1pol.lžíce citronové šťávy
Ušleháme cukr, tekutý med, vejce a rozpuštěný tuk po pěny.
Postupně přidáme mouku s jedlousodou, kakao aperníkové koření
a vypracujeme těsto. Těsto necháme uležet v lednici nejméně 24 hodin.
Před pečením:
ze změklého těsta vyvalujeme plá o síle cca 3 mm a vykrajujeme jednotlivé
tvary. Perníčky pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 6 - 8 minut¨
(podle velikosti perníčků). Horké je potíráme bílkem naředěným vodou v poměru cca 2:1.
Poleva:
z bílku, přesátého cukru a citronové šťávy ušleháme tuhou polevu. Šleháme minimálně 5 minut.